nieuws

Pieter van Foreest sluit zes keukens

Services

Bij zorginstelling Pieter van Foreest in Delft staan door een reorganisatie van de maaltijdvoorziening 55 banen op de tocht.

Pieter van Foreest sluit zes keukens

De reorganisatie van de maaltijdvoorziening is onontkoombaar, omdat Pieter van Foreest jaarlijks 2,5 miljoen euro meer uitgeeft aan eten en drinken dan ze via de AWBZ-financiering ontvangt, vertelt Thérèse van den Hurk, voorzitter raad van bestuur. “Met de zorgzwaartepakketten (zzp’s) is het zeer lastig om een volwaardige keuken kostendekkend te runnen. De tariefcomponent eten en drinken in de zzp’s is erg laag.”

De zorginstelling in Delft en omstreken, met 24 grote locaties, gaat zes keukens sluiten, meldt Zorgvisie. De restaurants blijven wel bestaan, maar worden anders georganiseerd. Pieter van Foreest gaat voortaan met behulp van zogeheten halffabrikaten de maaltijden in het zicht van de klanten klaarmaken. “Moderne restaurants werken ook met halffabrikaten.” De reorganisatie heeft grote personele gevolgen. De personeelsformatie wordt met 55 fte teruggebracht van 130 naar 75. Het betreft vooral koks en keukenmedewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels