nieuws

Verwerkte groenten net zo goed als vers

Services

De verschillen in hoeveelheden vitaminen en mineralen tussen verse groenten en die uit blik, pot en diepvries zijn heel klein en in enkele gevallen komt de diepvries-variant net zo goed of zelfs iets beter uit de bus dan de verse. Het zoutgehalte van groenten uit pot of blik ligt wel veel hoger dan de diepvriesvariant. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Verwerkte groenten net zo goed als vers

De Consumentenbond onderzocht met een financiële bijdrage van het ministerie van LNV negen van de populairste soorten verwerkte groenten uit de diepvries en als conserven. Uit het onderzoek blijkt dat met name het zoutgehalte van groenten uit blik en pot veel hoger is dan in diepvries- en verse groenten.
De bond onderzocht sperziebonen uit blik/pot en de diepvries, spinazie uit de diepvries, worteltjes uit pot, doperwten uit de diepvries en pot, spruitjes uit de diepvries, rode kool uit pot en tomatenpuree uit een blikje. De groenten zijn geanalyseerd op tien voedingsstoffen: (pro)vitamine A, B6, C, foliumzuur, natrium, magnesium, kalium, ijzer, koper en voedingsvezels.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels