nieuws

Levensloopgeschikte voorbeeldwoning geopend

Services

In Delft is de voorbeeldwoning ‘Wel Thuis’ geopend, een initiatief van onder meer Zorginstellingen Pieter van Foreest. Deze levensloopgeschikte woning laat zien hoe ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen dankzij slimme installatietechniek.

Levensloopgeschikte voorbeeldwoning geopend

In de voorbeeldwoning, gesitueerd in een bestaande galerijflat aan de Diepenbrockstraat in Delft, kunnen mensen die hun huis willen laten aanpassen ideeën opdoen. Wel Thuis is een initiatief van UNETO-VNI -de brancheorganisatie voor installateurs-, Zorginstellingen Pieter van Foreest, de gemeente Delft, woningbouwcorporaties Vestia en Vidomes en opleidingsfonds Otib.
In de voorbeeldwoning is te zien hoe een bestaande woning levensloopgeschikt kan worden gemaakt. De aanpak is toepasbaar op de meer dan een half miljoen galerijwoningen uit de jaren zestig en zeventig, die in het beheer zijn van woningbouwcorporaties.
Te denken valt bijvoorbeeld aan een zorgoproepsysteem, inloop- of inroldouche, aangepast toilet, personenalarmering, slipvaste vloeren of een in hoogte verstelbare keuken. Maar ook verlichting met aanwezigheidsdetectie, automatische bediening van gordijnen, zonwering en ventilatie en binnendeuren die automatisch openen, kunnen ervoor zorgen dat iemand langer zelfstandig kan blijven wonen.
In de woning worden rondleidingen verzorgd door een speciaal opgeleid team van de TU Delft. Aanmelden voor een bezoek kan via de website www.welthuis.net.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels