nieuws

Nationaal Hitteplan treedt in werking

Services

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor het hete zomerweer. Omdat het KNMI verwacht dat de middagtemperatuur minstens vier dagen achtereen boven de 27 graden komt, treedt het Nationaal Hitteplan in werking.

Nationaal Hitteplan treedt in werking

Dat betekent dat de GGD’en mensen adviseren hoe zij de hitte het beste het hoofd kunnen bieden. Zo krijgen zij het advies minstens twee liter water per dag te drinken en alcoholische dranken te laten staan. Verder is het raadzaam fysieke inspanning op de heetste uren van de dag te vermijden. Het RIVM vraagt extra aandacht voor zwakkere groepen in de samenleving. Vooral ouderen en chronisch zieken hebben vaak last van de hitte en kunnen wel wat extra hulp gebruiken, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels