nieuws

Kanshebbers Food Valley Award 2010 zijn bekend

Services

Voor de Food Valley Award zijn drie genomineerden bekend gemaakt: grip op kwaliteit van appels en peren van NSure, het verantwoorde saucijzenbroodje van Smilde Bakery en optimalisatie van dierenwelzijn en ketenefficiency in de kalfsvleesketen van VanDrie Group. Het zijn volgens de vakjury de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie, samenwerking en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Kanshebbers Food Valley Award 2010 zijn bekend

In samenwerking met partijen uit de fruitsector (veilingen en telers) ontwikkelde NSure een innovatieve technologie, die het mogelijk maakt om het optimale oogstmoment te voorspellen en om direct na de oogst te voorspellen of een partij al dan niet langdurige bewaring kan doorstaan. Partijen met een hoog risico kunnen direct worden afgezet of kort worden bewaard. Het beperkt het financiële risico voor teler en handelaar en maakt de fruitproductie efficiënter en duurzamer.

Smilde Bakery in Edam, onderdeel van het familiebedrijf Royal Smilde te Heerenveen en producent van patisserie, snacks, seizoensbanket en koek voor de professionele gebruiker, heeft samen met de RijnIJssel Vakschool Wageningen en Wageningen UR de ‘Zócijs’ ontwikkeld, een saucijzenbroodje met 25% minder vet, 25% minder zout en 25% minder calorieën.

De VanDrie Group ontwikkelde een vernieuwend concept voor het kalfsvleessegment, waarbij de gehele keten samen een aantal innovatieve doelstellingen realiseert. Het totaalconcept richt zich onder meer op Comfort class vrachtwagens voor het vervoer van dieren met klimaat gereguleerde wagens, preventie van dierziektes en de ontwikkeling van een Dierenwelzijnscode.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels