nieuws

Fastfood eetgids voor dialysepatiënten

Services

Nierdialysepatiënten die uit eten willen in een fast-food restaurant krijgen een steuntje in de rug bij het kiezen van goed voedsel: een diëtist en nefroloog uit Amerika schreven een boekje over verstandige keuzes voor fastfood.

Fastfood eetgids voor dialysepatiënten

De schrijvers verzamelden specifieke informatie over restaurants en bedrijven, zo meldt Snackkoerier. Ze coderen de informatie met een kleurenschema: een rood stoplicht betekent gevaarlijk, groen stoplicht is eten zonder problemen. Ze hopen hiermee meer keuzevrijheid en minder onzekerheid te creëren voor patiënten die uit eten willen gaan. Het boekje pakt het menu van een restaurant en geeft daarvan de goede (groene) en minder goede (gele) of gevaarlijke (rode) keuzes aan. Het boekje bevat ook de menu’s van grote ketens als Burger King en KFC.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels