nieuws

Zorg investeert vooral in inrichting en gastvrijheid

Services

Inrichting, gastvrijheid en brandveiligheid zijn de voornaamste onderwerpen waar de zorgsector zich de komende maanden mee bezighoudt als het om inkoop gaat. Dat blijkt uit de aselecte elektronische steekproef die ZorgInstellingen recent heeft gehouden onder bijna vijfhonderd directieleden en facilitair managers in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen.

Zorg investeert vooral in inrichting en gastvrijheid

Hun is gevraagd waar zij de komende maanden in investeren en/of op welke zaken zij zich oriënteren. Het onderzoek wordt eens per kwartaal herhaald. De respondenten betreffen in de helft van de gevallen facilitair managers, twintig procent directieleden, ruim twintig procent inkopers en in de overige krappe tien procent betreft het respondenten met andere functies binnen de zorgsector.

Vooral meubilair, serviesgoed, bloemen en planten, cateringvoorzieningen en keukenapparatuur worden in het najaar aangeschaft. Verder wordt veel aandacht besteed aan brandveiligheidsvoorzieningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels