nieuws

Slimme website voor mantelzorg

Services

Zorgorganisatie Vierstroom heeft samen met ondernemer Rien van Adrighem van IC 180 Graden een zogenoemd MantelPlan ontwikkeld dat mantelzorgers en vrijwilligers helpt om de zorg voor de naaste makkelijker te plannen.

Slimme website voor mantelzorg

De basis van MantelPlan is het matchen van vraag en aanbod via een website. Het bijzondere van MantelPlan is dat de garantie kan worden gegeven dat altijd hulp wordt geboden. Lukt het namelijk niet om binnen de kring van bekenden van de zorgvrager de hulp te regelen dan probeert MantelPlan een match te maken met nog onbekende vrijwilligers. Die kunnen verbonden zijn aan bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, kerken, ouderenbonden en verenigingen.
Als er een vrijwilliger wordt voorgesteld via MantelPlan moet die altijd door de zorgvrager worden geautoriseerd. Als er dan nog geen match gemaakt kan worden, komt de zorgvraag bij een aangesloten thuiszorgorganisatie uit. Via het invoeren van de postcode van de zorgvrager, kan worden bekeken welke organisatie hiervoor beschikbaar is. De zorg die dan geleverd wordt met toestemming van de zorgvrager, is volledig particulier bekostigd. Maar voordat men de ondersteuning inschakelt, wordt er weer om toestemming gevraagd. Door deze werkwijze kan de garantie worden gegeven dat er altijd hulp wordt geboden door iemand die men vertrouwt.

Abonnement
Zorgvragers kunnen via een abonnement gebruikmaken van MantelPlan. Binnen dit abonnement, dat per maand kan worden opgezegd, kunnen zoveel mantelzorgers en vrijwilligers als men wil worden aangemeld. MantelPlan is voor mantelzorgers en vrijwilligers gratis. Dat geldt ook voor leden van Vierstroom. Mensen die nog geen lid zijn, kunnen de eerste drie maanden met een korting gebruikmaken van MantelPlan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels