nieuws

Duurzaam project van Unilever en Friesland Campina

Services

FrieslandCampina en Unilever beginnen samen een project om de productieketen te verduurzamen. Belangrijke punten van verduurzaming in de zuivelketen zijn energieverbruik, hergebruik van afvalstromen, het verminderen van koolstofdioxide-uitstoot en dierenwelzijn.

Duurzaam project van Unilever en Friesland Campina

Unilever wil eind volgend jaar duurzame zuivelingrediënten kopen van Friesland Campina. Het bedrijf geeft hiermee invulling aan zijn duurzaamheidsplan om in 2020 alleen maar duurzaam geproduceerde agrarische grondstoffen in te kopen.

 “Ingrediënten op basis van zuivel behoren tot onze top tien van ingekochte grondstoffen. We zijn dan ook verheugd dat wij samen met FrieslandCampina de inkoop daadwerkelijk duurzaam kunnen gaan realiseren”, zegt Dirk-Jan de With,  vice-president Procurement Global Food Ingredients van Unilever.

Roelof Joosten, Executive Director Ingredients van FrieslandCampina, zegt verheugd te zijn nu al te kunnen voldoen aan Unilevers duurzaamheidscriteria. “Hierdoor kunnen we de eco-footprint in de totale productieketen verder terugbrengen.”

Unilever beoordeelde op basis van zijn duurzaamheidscriteria afgelopen jaar al twaalf melkveebedrijven die lid zijn van de coöperatie van FrieslandCampina. Voor maart 2012 volgen nog 112 veehouders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels