nieuws

Gratis beeldbellen bij Amaris Zuiderheide

Services

Cliënten van Amaris Zuiderheide kunnen als eerste in de regio Gooi- en Vechtstreek gratis beeldbellen met vrienden en familie via Zibber4free. De bediening van de beeldtoestellen is eenvoudig. De bewoners hoeven dus geen computerervaring te hebben.

Gratis beeldbellen bij Amaris Zuiderheide

De pilot is een initiatief van Amaris Zuiderheide, onderdeel van de Amaris Zorggroep, en iZovator, het kennis- en innovatieplatform in de regio Gooi en Vechtstreek. Er worden in eerste instantie twee beeldtoestellen geplaatst, die de bewoners van het woonzorgcentrum en de 183 aanleunwoningen van Amaris Zuiderheide/Dudok Wonen kunnen uitproberen.
“We willen graag dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit kan door hen gebruik te laten maken van innovatieve technieken zoals beeldbellen” aldus Jaco van Dasler, directeur van Amaris Zuiderheide. “De bewoners worden zelfredzamer en het beeldcontact vermindert de eenzaamheid. Bovendien verbindt het jong en oud, omdat ouderen bellen met de beeldtelefoon terwijl jongere mensen via de computer of laptop beeldbellen. Daarbij kan beeldbellen ook bijdragen aan een efficiënte oplossing voor het vraagstuk van zorg op afstand.”

Meer mogelijkheden
Op dit moment gebruikt Amaris Zuiderheide de beeldtoestellen alleen voor beeldbellen. Deze kunnen echter ook ingezet worden voor diverse andere domoticaoplossingen, zoals het op afstand openen van deuren en het alarmeren en in contact komen met zorgverleners.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels