nieuws

Kansen voor groenten en fruit in de zorg

Services

Zorgondernemers zijn ontvankelijk voor nieuwe ideeën om groenten en fruit te gebruiken. Zorginstellingen vinden groenten en fruit belangrijk voor de gezondheid van hun klanten, voor variatie en omdat hun klanten dit wensen. Dat blijkt uit onderzoek naar de groenten- en fruitconsumptie in de zorg en sport van het Productschap Tuinbouw.

Kansen voor groenten en fruit in de zorg

Zorginstellingen vinden groenten en fruit belangrijk voor de gezondheid van hun klanten, voor variatie en omdat hun klanten dit wensen, aldus een bericht over het onderzoek van Food Holland. In de zorg zijn vooral de jonge generaties geïnteresseerd in groenten en fruit. Volgens de zorgondernemers eten die al meer groenten en fruit, stellen ze hogere eisen aan de herkomst van voedsel, eten ze vaker vegetarisch en zijn ze multicultureel.

Gemaksvoedsel
Ondernemers uit de zorgsector zien ook mogelijkheden voor gemaksvoedsel, zoals smoothies, (maaltijd)salades en wokgerechten. Instellingen in de zorg staan verder open voor thematische promotionele activiteiten, die passen bij het seizoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels