nieuws

Officiële opening wijkrestaurant van Zorgcentrum Vuchterhage

Services

Het nieuwe wijkrestaurant van Zorgcentrum Vuchterhage in Breda is gisteren officieel geopend. Het verzorgingshuis bedient hiermee niet alleen de eigen bewoners maar ook senioren uit de wijk.

Officiële opening wijkrestaurant van Zorgcentrum Vuchterhage

Het restaurant heeft, aldus een bericht in Breda Vandaag, de deur al sinds acht maanden open, maar nu is het officieel. Het aantal bezoekers van buiten is gestegen van acht naar 25 per dag. “Het gaat dus goed”, aldus Anouk de Koning, coördinator welzijn. “De laatste jaren proberen we onze wijkfunctie te vergroten. We hadden al een activiteitenruimte en sinds juni is het restaurant erbij gekomen waar iedereen uit de wijk kan mee-eten.”

Nauwelijks meer klachten
De beleving voor de bewoners is ook veranderd sinds de komst van het wijkrestaurant. De maaltijd wordt nu in de keuken klaargemaakt en aan tafel opgediend. Volgens kok Peter van Dijk zijn er minder klachten over de maaltijd. “Nu sta ik veel dichter bij de cliënten en als er iets mis is, kan ik dat gemakkelijk oplossen. We hebben nu ongeveer één opmerking per maand, vroeger had ik elke week een waslijst.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels