nieuws

Gratis restjes eten in Amsterdam

Services

Op zaterdag 5 maart wordt in Hotel Casa 400 in Amsterdam eenmalig het Nachtrestaurant geopend. Tien koks van verschillende restaurants in Amsterdam bereiden van overgebleven ingrediënten borrelhappen. De toegang is gratis. Initiatiefnemer is het project 7 days of Inspiration.

Gratis restjes eten in Amsterdam

Het landelijke project 7 days of Inspiration heeft in de week van 28 februari tot 6 maart diverse maatschappelijke initiatieven georganiseerd. Met de restaurantrestjes vraagt de organisatie aandacht voor het probleem van voedselverspilling. De bezoekers kunnen ervaren dat van restjes de lekkerste hapjes zijn te bereiden. Er zijn ook lezingen over het duurzaam gebruik van voeding.

Een ander initiatief, SamSam, vond plaats op  1 maart, ook in Amsterdam. Door de hele stad konden ouderen die dag een gratis driegangenmenu eten, in restaurants, zorgcentra en wijkcentra. Zo stelde zorgaanbieder Cordaan de restaurants van zeven zorglocaties beschikbaar voor de gratis maaltijd. Ook hielpen medewerkers mee bij het bereiden van de maaltijden en het uitserveren in het restaurant. Met de activiteit werd meer aandacht gevraagd voor het belang van een verse en lekkere maaltijd voor ouderen in Amsterdam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels