nieuws

Koffie in zorginstellingen

Services

Het serveren van een goede kop koffie draagt bij aan de gastvrijheid van een zorginstelling. Ouderen die in een verzorgings- of verpleeghuis wonen drinken graag een kopje koffie, het geeft ze een thuisgevoel en is onderdeel van het sociaal leven. Maar ook in het ziekenhuis wordt de patiënt het naar de zin gemaakt, onder andere met lekkere koffie. Hoe is de koffie in uw instelling?

Koffie in zorginstellingen

Koffie in de instelling
Is er de hele dag koffie en thee beschikbaar voor patiënt of cliënt? Of slechts op bepaalde tijdstippen? En welke koffie wordt er geserveerd? Wordt er gezet met een filterapparaat of gebruikt u koffiepads? Is de koffie-automaat toe aan vervanging? Allemaal vragen die misschien niet dagelijks gesteld worden. Terwijl koffie juist zo’n belangrijk is voor patiënt, cliënt, bezoeker én werknemer.

Koffie voor werknemers
Voor werknemers is het dagelijkse kopje koffie een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Niet zo gek ook, want er worden gemiddeld 16 koppen koffie per week gedronken. Uit onderzoek van Motivaction en Foodstep blijkt dat koffie een belangrijk aspect is van de werksfeer. Samen koffiedrinken draagt bij aan de onderlinge contacten. Bovendien vinden werknemers het erg belangrijk om de werkdag goed te beginnen met lekkere koffie. Opvallend is dat 58% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat de koffie op de werkvloer best wat lekkerder zou kunnen. (Motivaction, Harvard university)

Kortom een lekker kopje koffie draagt bij aan de gastvrijheidsbeleving in de zorginstelling en draagt bij aan het werkplezier van werknemers.

Wilt u meer informatie over koffie in uw zorginstelling? Vul het formulier in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels