nieuws

Nieuw voedingsconcept in Franciscus Ziekenhuis

Services

In het Franciscus Ziekenhuis kunnen de patiënten van het ziekenhuis voortaan zelf hun warme maaltijd samenstellen door de invoering van Meals on Wheels. Dagelijks komt de voedingsassistente tussen de middag met de buffetwagen op de kamers en kunnen de patiënten een keuze maken uit het assortiment.

Nieuw voedingsconcept in Franciscus Ziekenhuis

Met deze manier van maaltijdverstrekking hoeven patiënten niet meer 24 uur van tevoren hun bestelling door te geven, maar kan de maaltijd worden afgestemd op de wensen en behoeften van dat moment. Deze manier van werken is patiëntvriendelijker en ziet er ook veel leuker uit. Bovendien hoeft er op deze manier veel minder eten weggegooid te worden.

Training
Van de voedingsassistente wordt een andere benaderingswijze verwacht: in plaats van het aanbieden van een dienblad met daarop de vooraf aangegeven keuze, zal zij in gesprek gaan met de patiënt over wat er op het menu staat en de patiënt indien nodig adviseren. De warme maaltijd wordt zo op een prettige en aantrekkelijke manier geserveerd.
Alle voedingsassistenten hebben daarom de training ‘gastvrij werken met Meals on Wheels’ gevolgd, waarbij zij tevens begeleiding hebben gekregen op de afdeling zelf.
 
Nieuwe look
Bij deze nieuwe manier van werken past ook andere bedrijfskleding, waarbij draagcomfort en uitstraling erg belangrijk zijn. Alle voedingsassistenten zullen binnenkort dan ook andere uniformen gaan dragen, bestaande uit een paarse hes, gestreepte broek en zwarte sloof.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels