nieuws

Online afsprakensystemen ziekenhuizen blijven achter

Services

Online afsprakensystemen in ziekenhuizen laten nog te wensen over, meldt de Consumentenbond. Bovendien is er bij veel ziekenhuizen nog niet de mogelijkheid om online een afspraak te maken.

Online afsprakensystemen ziekenhuizen blijven achter

Van de honderd Nederlandse ziekenhuizen, kan er nog maar bij 36 ziekenhuizen online een afspraak worden gemaakt. Er wordt bij veel ziekenhuizen wel aan gewerkt, maar er blijken nogal wat opstartproblemen te zijn.

De Consumentenbond geeft de voorkeur aan een systeem waarbij de patiënt zelf de dag en het tijdstip kan uitkiezen en daarna een bevestiging per email ontvangt. Ter bescherming van de privacy heeft de patiënt een patiëntnummer nodig en een DigiD om een afspraak te maken.

Dat 36 ziekenhuizen een afsprakensysteem hebben, wil nog niet zeggen dat de techniek goed werkt. Toen de Consumentenbond afspraken probeerde te maken, ging het vaak mis. Er waren vooral problemen met de patiëntcode, registratiekosten of door foutmeldingen. Soms mislukten zelfs zes pogingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels