nieuws

VUmc schenkt duurzame koffie

Services

VUmc stapt over op 100% duurzame koffie. De gecertificeerde koffiebonen komen van plantages die door een onafhankelijke stichting worden gecontroleerd op sociale- en duurzaamheidcriteria.

VUmc schenkt duurzame koffie

Dit is een van de onderdelen van het nieuwe contract dat VUmc met leverancier Maas heeft afgesloten. Duurzaam houdt in dat er niet alleen een eerlijke prijs wordt betaald voor de koffie, de thee en de cacao, maar ook dat de boeren bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ook het branden van de koffiebonen gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Tijdens de smaaktest enkele maanden geleden konden medewerkers de koffie van zes leveranciers vergelijken. Maas kwam met hun koffie gezet van vers gemalen bonen als beste uit de bus. Zij wonnen daarmee de Europese aanbesteding. Maas zal daarom binnenkort nieuwe koffieautomaten plaatsen die volgens het ‘bean-to-cup’ systeem werken in plaats van met filterkoffie, zoals de huidige automaten. VUmc breidt het assortiment bovendien uit met cappuccino en espresso. De koffiebonen worden geleverd door het befaamde Italiaanse koffiehuis LavAzza.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels