nieuws

Maastricht UMC+ start eigen web-kanaal

Services

Het Maastricht UMC+ heeft de officiële aftrap gegeven voor een eigen web-tv-kanaal. Iedereen die dat wil, kan filmbeelden bekijken over behandelingen in het Maastrichtse academisch ziekenhuis.

Maastricht UMC+ start eigen web-kanaal

Maar ook items die te maken hebben met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, nieuws over de organisatie, over werken in het universitair medisch centrum, en de rubriek ‘het Maastricht UMC+ in het nieuws’ komen aan bod.

Momenteel staan er ongeveer 250 unieke films op de site, die voortdurend wordt aangevuld met nieuwe producties. Doel van de internet-tv is primair patiëntenvoorlichting. Het webkanaal stelt informatie en expertise op een gebruiksvriendelijke manier en in een vrij toegankelijke internet-omgeving ter beschikking aan patiënten en hun naasten. MUMC-tv is daarnaast een dynamische bron van informatie voor alle belangstellenden binnen en buiten het ziekenhuis.
De meest tot de verbeelding sprekende beelden zullen behalve via MUMC-TV ook via youtube te zien zijn. Voor de media is er een apart hoekje ingericht op de internetsite, waar beeldmateriaal wordt verzameld dat via een bij het Maastricht UMC+ op te vragen inlogcode kan worden gedownload en rechtenvrij kan worden gebruikt.

Bedoeling is dat op termijn medewerkers van het Maastricht UMC+ in de gelegenheid worden gesteld zelf filmbeelden aan te leveren en via de website www.mumc.tv wereldkundig te maken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels