nieuws

Topkok Dick Soek kookt een dag in UMCG

Services

Topkok Dick Soek, eigenaar van restaurant ‘Het Schathoes’ met 1 Michelin-ster in Leens, kookt op woensdag 29 juni een dag in het UMCG. Hij heeft een menu samengesteld dat die dag aan patiënten en medewerkers van het UMCG wordt geserveerd. Dit is een van de activiteiten vanwege ‘Groningen, Hoofdstad van de smaak’.

Topkok Dick Soek kookt een dag in UMCG

Dick Soek heeft een speciaal driegangen-menu samengesteld, met daarin tal van streekgebonden en biologische producten. Met hem als chef de cuisine worden de gerechten ’s ochtends gemaakt en tussen de middag aan de patiënten geserveerd die hiervoor hebben gekozen. Vervolgens kunnen ook de medewerkers van het UMCG dit menu kiezen in het bedrijfsrestaurant.

 Het menu van Dick Soek:
Voorgerecht: Salade van gerookte Diklipharder van het Wad met zilte groenten, kropsla en een dressing van koolzaadolie en appelazijn.
Hoofdgerecht: Biologische rundersaucijs met een stamppot van Vachèvre en koolrabi, snijbiet en mosterd.
Nagerecht: Biokwark uit Hornhuizen met witte aalbes en siroop van witte aalbes uit Kloosterburen.

Biologische producten
 Het UMCG kiest al geruime tijd voor meer biologische producten en maaltijden voor patiënten en medewerkers. Het uitnodigen van Dick Soek als chef de cuisine past volledig in dit beleid. Het is de bedoeling zijn menu vaker te laten terugkeren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels