nieuws

Deli XL kiest voor verantwoorde voeding

Services

Foodservice groothandel Deli XL introduceert Natuurlijk Verantwoord. Het assortiment telt maar liefst 3.000 artikelen van verschillende fabrikanten.

Deli XL kiest voor verantwoorde voeding

Hans-Peter Kok, Unitmanager Buying & Merchandising: “De producten in ons assortiment Natuurlijk Verantwoord zijn relatief gezonder of op een duurzamere wijze geproduceerd. We zijn daar streng op en producten worden alleen toegevoegd als zij getoetst zijn door een onafhankelijke partij zoals bijvoorbeeld Skal (biologisch), Ik Kies Bewust en Rainforest Alliance.” Deli XL breidt het assortiment continue uit en streeft ernaar om in 2015 voor ieder product een verantwoord alternatief te bieden.

Gidsfunctie en ondersteuning
Deli XL wil haar klanten actief helpen bij het maken van een verantwoorde keuze. Accountmanagers van het bedrijf zijn de afgelopen tijd dan ook getraind op dit onderwerp. Suzanne Stienen, Specialist Ketenverantwoordelijkheid bij Deli XL: “Er is veel onduidelijkheid over duurzaamheidsclaims. Met Natuurlijk Verantwoord en het bijbehorende logo is Deli XL als een gids in keurmerkland. Ons verantwoord assortiment kent zes categorieën, te weten Biologisch, Ethische handel, Goede Vis, Dierenwelzijn, Gezonde keuze en Milieubewust. Iedere categorie heeft zijn eigen criteria, waarover we transparant zijn en die we online publiceren.”

De informatie over Natuurlijk Verantwoord is beschikbaar op www.delixl.nl en in een brochure. Daarnaast wordt tijdens de Deli XL Foodservice Fair van 12 tot en met 14 september meer informatie gegeven over het verantwoord assortiment.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels