nieuws

Patiëntvriendelijke MRI in Heerhugowaard

Services

Medisch Centrum Alkmaar neemt als eerste ziekenhuis in Nederland een patiëntvriendelijke MRI van Italiaanse makelij in gebruik. Het voordeel van deze scanner is dat patiënten comfortabel kunnen gaan zitten tijdens het MRI-onderzoek.

Patiëntvriendelijke MRI in Heerhugowaard

De nieuwe O-scan van de Italiaanse producent Esaote wordt in gebruik genomen in het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard. Het apparaat is geschikt voor het maken van scans van knieën, enkels, voeten, ellebogen, polsen en handen. Tot nu toe werden scans van ledematen en gewrichten voornamelijk met de whole body MRI-scanners gemaakt. Met de nieuwe MRI kunnen patiënten gewoon zitten terwijl het apparaat een scan maakt van het lichaamsdeel. Vooral voor mensen met claustrofobie of kinderen is dat prettiger, zo stelt het ziekenhuis.

Met de capaciteitsuitbreiding in het Diagnostisch Centrum in Heerhugowaard verwacht het ziekenhuis de MRI’s in MCA te kunnen ontlasten, wat op den duur de wachttijd voor MRI-onderzoek in MCA zal verkorten.

De O-scan van de Italiaanse producent Esaote is de eerste van dit type in Nederland. Behalve comfortabel is het apparaat bijzonder energiezuinig. Het gebruikt geen kostbare helium en heeft voldoende aan 220 volt, dus een gewoon stopcontact volstaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels