nieuws

Cliënten zeer tevreden over huishoudelijke hulp

Services

Cliënten waarderen de hulp bij het huishouden met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel).

Cliënten zeer tevreden over huishoudelijke hulp

Het cliëntenonderzoek van het Nivel werd gehouden in 2010 en de eerste helft van 2011. Er zijn bijna 14.000 vragenlijsten van cliënten in de meting meegenomen. Bijna alle ondervraagden (94%) zou de huishoudelijke hulpverlener aanbevelen aan vrienden of familie.

81% van de cliënten kan zich thuis beter redden door de hulp bij het huishouden. De bejegening en deskundigheid van de hulpverleners werden beoordeeld met respectievelijk een 3,8 en een 3,7 op een vierpuntsschaal. Verschillen tussen organisaties blijken erg klein te zijn.

Hulp bij het huishouden wordt sinds 1 januari 2007 door gemeenten aanbesteed. Aanbieders van hulp bij het huishouden zijn in de Wet maatschappelijke ondersteuning verplicht om de ervaringen van hun cliënten te meten met de Consumer Quality (CQ)-vragenlijst. In deze vragenlijst wordt naar de feitelijke ervaringen van de cliënten met de verleende hulp gevraagd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels