nieuws

Bestralingstoestel Spaarne Ziekenhuis geplaatst

Services

In het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp is het bestralingstoestel van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) geplaatst. Het NKI-AVL in Amsterdam opent in hier 2013 de deuren van de nevenvestiging van de afdeling Radiotherapie.

Bestralingstoestel Spaarne Ziekenhuis geplaatst

Met de plaatsing van het bestralingsapparaat nadert de bouw van het Oncologiecentrum in de nieuwbouw van het Spaarne Ziekenhuis zijn einde. Met de nevenvestiging Radiotherapie van het NKI-AVL hoeven patiënten straks niet meer naar Amsterdam te reizen. Patiënten krijgen in Hoofddorp dezelfde kwalitatief hoogwaardige bestralingsbehandeling als in Amsterdam.

De bestralingsapparatuur waar het NKI-AVL mee werkt, zijn voorzien van de modernste technieken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de bestraling precies de ligging van de tumor te bepalen. Zo blijft de schade aan weefsel erom heen zoveel mogelijk beperkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels