nieuws

‘Faciliteer digitale diensten met partners’

Services

Ziekenhuizen kunnen de digitale voorzieningen voor patiënten beter faciliteren door de hulp van ICT-partners in te roepen. Dat was de belangrijkste uitkomst van de paneldiscussie Digitale Gastvrijheid van het vakblad ZorgInstellingen.

‘Faciliteer digitale diensten met partners’

De discussie Digitale Gastvrijheid vond plaats in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam, winnaar van de Gastvrijheidszorg met Sterren Award 2012. Vertegenwoordigers van Orbis Medisch en Zorgconcern, Ziekenhuis St Jansdal, het Sint Franciscus Gasthuis en Ziekenhuis Rivierenland discussieerden met KPN, Jeeves Ziekenhuisdiensten en ICT-bedrijven PinkRoccade, Techxx en Patientline over digitale gastvrijheid.

De ziekenhuizen waren het erover eens dat de digitale ontwikkelingen zo snel gaan dat het bijna niet mogelijk is om alles zelf te faciliteren. “Het is beter om de diensten aan te bieden met behulp van partners. Zij hebben veel meer kennis over die diensten en op die manier hoef je het als ziekenhuis niet allemaal zelf te regelen”, aldus projectdirecteur Henny van Laarhoven van Orbis Medisch en Zorgconcern. Een andere belangrijke conclusie was dat de patiënt de regie moet terugkrijgen. Patiënten moeten zelf kunnen beslissen of ze de digitale diensten van het ziekenhuis gebruiken of zelf voorzieningen meenemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels