nieuws

Kok terug in de keuken van het AMC?

Services

Het AMC in Amsterdam is bezig met het ontwikkelen van een nieuw voedingsconcept. Dat zegt Mathieu van der Maat, manager patiëntenservices bij het AMC. “Nu komt alles kant-en-klaar binnen”, aldus Van der Maat. “Maar misschien gaan we meer met verse producten werken en huren we weer een kok in.”

Kok terug in de keuken van het AMC?

Het ziekenhuis neemt ook de decentrale keukens op de afdelingen onder de loep. “Die zijn qua ruimte en apparatuur niet geschikt om vers in te koken.” Verder denkt de manager patiëntenservices dat het AMC met een minder breed assortiment moet werken ‘en nog kritischer moet zijn op de kwaliteit van producten’. De voorbereidingen lopen en in 2014 gaat de renovatie van start. Van der Maat zegt een en ander in reactie op de ziekenhuismaaltijdentest van Het Parool. Het ziekenhuis kreeg van de hoofdstedelijke krant een 6-.

Parooltest

Lees in het komende nummer van Gastvrije Zorg wat de Amsterdamse ziekenhuizen met de uitkomsten van de Parooltest hebben gedaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels