nieuws

Online communiceren met familie en mantelzorgers

Services

Familienet is een online platform waarmee zorgcentra beter en leuker kunnen communiceren met familie en mantelzorgers. Zorggroep Florence in Den Haag werkt er op verschillende locaties mee.

Online communiceren met familie en mantelzorgers

Bij zes van de zestien locaties van Florence is het online platform in werking. Marian van Schie, projectleider bij zorggroep Florence in Den Haag: “Voorheen kwamen we er niet aan toe om de telefoon te pakken en familie te informeren over dagelijkse dingen. Nu plaatsen we snel een berichtje dat oma een gezellige middag heeft gehad. Familienet kost de medewerkers weinig tijd en het verhoogt de kwaliteit van de zorg.”

Zorglocaties die een abonnement willen nemen (895 euro per jaar) op Familienet, kunnen ongelimiteerd gebruik maken van een persoonlijke, beveiligde pagina voor bewoners. Ook kunnen ze rekenen op bescherming van privacy en op ondersteuning.

Lees een reportage over Familienet in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 12 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels