nieuws

Lithos Ingredients begint 2013 met unieke soja: YASO

Services

Lithos Ingredients begint het nieuwe jaar goed en is er opnieuw in geslaagd een uniek, natuurlijk en innovatief ingrediënt in haar pakket op te nemen: YASO. Recent zijn de gesprekken met de Hongaarse producent Fitorex afgerond en kan Lithos Ingredients als exclusieve partner van Fitorex in de Benelux aan de slag.

Lithos Ingredients begint 2013 met unieke soja: YASO

YASO is een non GM volledige en ontkiemde soja die is gekookt, gemalen, gepasteuriseerd en klaar is voor gebruik. YASO geeft soja een geheel nieuwe dimensie en heeft niet alleen een veel vollediger en hoogwaardiger nutriëntenprofiel dan ‘gewone’ soja, maar heeft daarnaast ook een neutrale smaak, geeft geen gasvorming en is veel beter verteerbaar. Deze en andere verschillen ten opzichte van de reguliere soja zijn het gevolg van het gepatenteerde productieproces.

Toepassingen liggen vooral op het gebied van vleesvervanging (geen cholesterol, kostenbesparend), glutenvrije producten, kant-en-klaar maaltijden, soja producten en bakkerijproducten (koolhydraatarm) zowel om te worden gebruikt als ingrediënt door de industrie, maar ook als kant-en-klaar ingrediënt door cateringbedrijven en institutionele toeleveranciers.

YASO is een uniek product dat in alle opzichten een hoogwaardig nutriëntenprofiel heeft, maar daarnaast ook inspeelt op verschillende markttrends die onder meer worden uitgedrukt met woorden als koolhydraatarm, duurzaam, minder vlees, lage GI, natuurlijk en whole food.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels