nieuws

Ouderen bepalend voor contract met maaltijdleverancier

Services

Zorginstelling Evean in de regio Noord-Holland Noord en maaltijdleverancier Distrivers zijn deze maand een naar eigen zeggen bijzondere samenwerking aangegaan. Zijn de ouderen niet tevreden? Dan wordt het contract ontbonden.

Ouderen bepalend voor contract met maaltijdleverancier

Volgens Erick Bakker, facilitair manager van Evean, is dit de manier om te focussen op de gezondheid en het welzijn van cliënten en tegelijkertijd geld te besparen. “Het kan wel, door anders te gaan samenwerken met marktpartijen.” Bakker is enthousiast over de nieuwe koers. “Heel veel instellingen maken enkel beleid vanuit een financiële bril. Onze focus is gericht op kwaliteit. Concreet betekent het contract een nieuwe vorm van outsourcing, waarbij wij als zorginstelling de regie houden en zelf nieuwe keuzes kunnen maken als onze cliënten dat nodig hebben.” Volgens Bakker zijn de kosten voor deze nieuwe aanpak niet hoger dan in het verleden.

Erik Wijnhof, algemeen directeur van Distrivers: “Een belangrijk onderdeel van de businesscase vormen de CQ-indexmetingen. Deze maken het uitgangspunt van gezondheid en welzijn inzichtelijk en meetbaar. Zowel Distrivers als Evean willen dat deze uitkomen op een 5-sterrenniveau. De CQ-metingen zijn gekoppeld aan financieringsstromen en gaan onder meer over het welzijn, de bejegening en ambiance in de zorginstelling. Scoort Evean daarvoor onvoldoendes, dan is dat dus reden om het contract met Distrivers te ontbinden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels