nieuws

Studenten ontwikkelen zorgoplossingen voor Amsta

Services

Ongeveer vijftig HvA-studenten gaan de komende maanden zorgoplossingen voor zorgaanbieder Amsta ontwikkelen. De studenten maken slimme oplossingen met zorgtechnologie, zoals een app om jongeren met een verstandelijke beperking te ondersteunen en een interactieve zorgmuur.

Studenten ontwikkelen zorgoplossingen voor Amsta

Via de minor van Zorgtechnologie werken de studenten samen met cliënten en professionals aan vier projecten. De projecten worden op verschillende locaties van Amsta uitgevoerd.

Op locatie Overtoom wonen jongeren met een ernstige verstandelijke beperking. Bij dagelijkse activiteiten vinden zij het lastig om de juiste volgorde te onthouden. De studenten gaan daarom een app ontwikkelen, zodat de jongeren zelf weten hoe ver ze met de activiteit zijn.

In de Schutse gaan de studenten het Step-hear-systeem voor ouderen met een visuele beperking onderzoeken. Bij dit systeem wordt er een polsbandje geactiveerd zodra mensen in de buurt van speakers komen. Zo weten ouderen bijvoorbeeld dat ze bij de lift of bij de kapper zijn.

Andere groepen maken een website voor mantelzorgers en ontwikkelen een interactieve zorgmuur met sensoren die reageren wanneer ouderen gaan ‘dwalen’. Het is de bedoeling dat de muur daarop bewoners gerust kan stellen door bijvoorbeeld muziek en vertrouwde beelden af te spelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels