nieuws

Nationale afspraken over matrassen in de zorg

Services

Er komt een Nederlandse kwaliteitsstandaard voor matrassen die bestemd zijn voor zorgbedden. Dat meldt NEN, de non-profitorganisatie die normprojecten voor producten, processen en diensten in Nederland begeleidt.

Nationale afspraken over matrassen in de zorg

Er heerst op dit moment nogal wat onduidelijkheid ten aanzien van de eisen die gesteld worden aan matrassen voor de zorgsector. Dat zegt TüV Nederland, een certificatie- en inspectieinstelling. Volgens NEN hebben diverse partijen dan ook behoefte aan een norm.

Projectgroep

NEN richt daarom een projectgroep op die deze partijen  begeleidt in het proces. Andere geïnteresseerden kunnen zich tot 17 februari aanmelden om ook deel te nemen aan het project. Onder meer het BovenIJ ziekenhuis en Deron Slaapcomfort hebben zich ingeschreven. Het BovenIJ ziekenhuis is één van de meest patiëntgerichte ziekenhuizen van Nederland, zo oordeelde Elsevier eerder dit jaar.

Matrassen

Het project van NEN moet leiden tot een Nederlands Technische Afspraak (NTA) voor matrassen voor zorgbedden. Deze NTA zal aspecten beschrijven als gebruiksvriendelijkheid, levensduur, brandveiligheid en onderhoud. De bedoeling is dat de projectgroep deze lijst van kwaliteitseisen aanvult.

 

Foto: Sint Franciscus Gasthuis

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels