nieuws

Maaltijdleverancier past proces aan om meer keuze te bieden

Services

Zelf bepalen waar je eet, wat je eet en wanneer je eet. Dat zijn de uitgangspunten van de visie op gastvrijheid van Zorgpartners Midden-Holland. Daarvoor moest maaltijdleverancier GouweCuisine wel de werkwijze opnieuw vormgeven.

Maaltijdleverancier past proces aan om meer keuze te bieden

De keuzevrijheid bij de maaltijden betekende dat GouweCuisine moest overgaan op een andere werkwijze en aanlevering. Dit proces startte begin 2013. Manager Stienet Bonefaas: “Ons productieproces is herontwikkeld. Voorheen leverden we vooral bordportionering. Cliënten moesten twee weken van tevoren aangeven wat ze wilden eten en kregen dat op een bord geserveerd. Vanaf 15 september 2014 zijn wij volledig over op multiportionering. Dit betekent dat bewoners op het moment zelf bepalen waar ze zin in hebben en kiezen. Dat concept is nu volledig doorgevoerd op alle achttien centra van Zorgpartners.”

Lees ook: Ouderen bepalend voor contract met maaltijdleverancier

Gastvrijheid

De maaltijden van GouweCuisine zijn een belangrijk onderdeel van het totaalconcept op gastvrijheid. In de centra van Zorgpartners zijn er mogelijkheden tot eten in restaurants, kleinschalige ruimtes, zoals huiskamers of op de kamer zelf. Bij de maaltijden is nu meer persoonlijke aandacht aan bewoners mogelijk. Ook wordt in een aantal centra de aankleding van de ruimtes aangepast, dit beïnvloedt de sfeer tijdens het eten.

Tafeltje dekje

De focus van GouweCuisine is nu bij de aanlevering aan instellingen en bij de maaltijden voor mensen thuis, het zogenaamde tafeltje dekje. Maaltijden aan huis worden geleverd over de hele regio Midden-Holland. GouweCuisine produceert maandelijks 65.000 maaltijden.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels