nieuws

Kwekkeboom introduceert de krokante zorgkroket

Services

Even een kroketje halen, uit de muur of vers uit het bruisende vet. Er zijn maar weinig mensen die het niet doen. Dat zijn meestal de mensen die in een verzorgingshuis wonen, want frituren is daar vaak niet mogelijk. Daar komt nu verandering in.

Kwekkeboom introduceert de krokante zorgkroket

Bij een feestje horen lekkere snacks. Een lunch in het restaurant van een ziekenhuis is niet hetzelfde zonder een broodje kroket. En als je als bewoner van een verzorgingsflat een aantal kennissen uitnodigt, wil je ze bij de borrel bitterballen kunnen aanbieden.

Veiligheidsvoorschriften

Helaas is dat meestal niet mogelijk in een zorgomgeving. Vanwege veiligheidsvoorschriften is frituren geen optie of er is geen frituurpan aanwezig in de keukens, of dat nou een grote zorgkeuken of een keuken in een kleinschalige woongroep is. Wat er wel altijd aanwezig is? Een oven. Of een combi-steamer. Maar ik hoor het u al denken: kroketten of bitterballen uit de oven smaken anders. Ze worden slap en krijgen niet zo’n krokante korst als in de frituurpan. Royaan denkt daarvoor een oplossing te hebben.

Amphia Ziekenhuis

De snackfabrikant introduceert onder het bekende merk Kwekkeboom namelijk een nieuwe lijn met krokante ovensnacks en hapjes. Om te voorkomen dat de snacks slap worden in de oven, maakt het bedrijf gebruik van een nieuwe technologie: de zogeheten gepatenteerde ‘Crisp Technology’. Martijn de Bie, accountmanager Foodservice bij Royaan: “Het geheim zit hem in het paneermeel dat we gebruiken voor de producten. Dit zorgt ervoor dat de snacks heel krokant en mooi van kleur blijven. Bovendien zijn ze na de bereiding nog minimaal een uur goed te houden in warmhoudkasten. Dat betekent dat je grote hoeveelheden al eerder kunt klaarmaken.”

De komende weken worden de ‘zorgkroketten’ onder meer getest door de keukens van het VUMC en het Amphia Ziekenhuis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels