nieuws

Verscentrum Nederland en Intrakoop bundelen krachten

Services

Meer kleinschalige woonvormen en meer woningen die gescheiden zijn van zorg, vragen creatieve oplossingen voor voedselinkoop. Verscentrum Nederland en Intrakoop weten wel hoe zij dat gaan doen.

Verscentrum Nederland en Intrakoop bundelen krachten

De twee bedrijven tekenden begin november een samenwerkingsverband. Het doel? Hun specifieke ervaring en kennis inzetten om creatieve oplossingen voor kleinschalige voedselinkoop in de zorgsector te bedenken.

Kleinschalige voedselinkoop

Want dat is nodig, vinden Verscentrum Nederland en Intrakoop. Waar lange tijd de inkoop van voeding in zorginstellingen via de inkoopafdeling verliep, is er nu een nieuw soort inkoper ontstaan: de consument-inkoper, zo melden Intrakoop en retailer Verscentrum Nederland. “Ondersteunend personeel is verdwenen door reorganisaties”, vertelt Roy Martini segmentmanager Eten en Drinken bij Intrakoop. “Nu is het vaak de afdelingsmanager die verantwoordelijk is voor het budget en de inkoop. De markt verschuift daarmee van grootschalige naar kleinschalige leveringen.”

Dat vraagt een andere aanpak, merkt Intrakoop. Naast de totaalleveranciers hebben zorginstellingen ook behoefte aan specialisten. Want in de zorg zijn er mensen met speciale dieetwensen, en de kwaliteit en voedselveiligheid moet toetsbaar zijn. Continuïteit en management- en stuurinformatie zijn ook issues. Daar heeft Intrakoop weer ervaring mee.

Organisaties zijn blij

Verscentrum Nederland is blij met de voorgenomen samenwerking, meldt Juul Vredenbregt, commercieel directeur bij Verscentrum Nederland. “Voor ons is dit een bevestiging dat wij concepten hebben ontwikkeld die de afgelopen jaren goed zijn gewaardeerd door onze relaties in de zorgmarkt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels