nieuws

Ziekenhuis Bernhoven valt in de prijzen voor traceerbaarheid

Services

Ziekenhuis Bernhoven is de winnaar van de van de eerste GS1 Samen Werkt verkiezing 2014.

Ziekenhuis Bernhoven valt in de prijzen voor traceerbaarheid

Het publiek en de jury hebben bepaald dat de case ‘Hoe Ziekenhuis Bernhoven door traceerbaarheid patiëntveiligheid verhoogt en kosten verlaagt’ het beste bijdraagt aan de implementatie van de GS1-standaarden.

Delen van gegevens

GS1 Nederland biedt (internationale) standaarden voor unieke identificatie en het vastleggen en delen van gegevens. Jolanda van Heukelom, woordvoerster van GS1 Nederland: “Dit doen we met barcodes, centrale artikeldatabases en elektronisch berichtenverkeer. Volgens ons is samenwerken in de keten een sleutel tot verbeteren van efficiency en effectiviteit. Hiermee kunnen onze deelnemers – bedrijven – efficiënter werken en zo kunnen zij hun klanten het beste bedienen.

Vijf cases – Bernhoven, FrieslandCampina, Garden Retail Services, Superunie en Wavin – maakten kans om winnaar te worden van de verkiezing. Maar het ziekenhuis trok met een nipte voorsprong de winst naar zich toe. Bernhoven liet Wavin met enkele stemmen achter zich. In totaal zijn 630 stemmen uitgebracht.

De lead nemen

De jury – bestaande uit Sander van der Laan, voorzitter GS1 Nederland en algemeen directeur van Albert Heijn, Walther Ploos van Amstel, Hogeschool van Amsterdam en Pascal Kuipers, onafhankelijk journalist – zeggen over de winnende case: “Een ziekenhuis dat de ‘lead’ neemt in de zorgsector. Ze heeft de GS1-standaarden geïmplementeerd, die zich in andere sectoren al bewezen hebben. Met recht daarom de winnaar van de GS1 Samen Werkt prijs.”

Bovendien brengt het ziekenhuis de sector in beweging, aldus de juryleden, en realiseert het een kostenbesparing die ten goede kan komen aan de patiënt en de patiëntveiligheid. “Een mooie prestatie dat ze door het coderen en het vastleggen van informatie goed inzicht heeft in hun logistieke proces, zoals in hun voorraden en vooral ook dat implantaten die bij de patiënt zijn ingebracht voor 100 procent kunnen worden getraceerd. Een inspirerende case die gezien moet worden.”

Met de GS1 Samen Werkt verkiezing wil GS1 succesvolle projecten voor het voetlicht brengen en hoopt op die manier andere bedrijven in de sector te inspireren om ook aan de slag te gaan.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels