nieuws

Patiënten weg uit ziekenhuis vanwege waterlekkage

Services

Door een ernstige waterlekkage werden maandag de poliklinieken, de spoedeisende hulp, de operatiekamers en de verloskamers van Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gesloten. Om het lek te repareren, moest de watervoorziening in het hele ziekenhuis worden afgesloten en was er geen stromend water meer.

Patiënten weg uit ziekenhuis vanwege waterlekkage

Alle afspraken voor de poliklinieken werden afgezegd, evenals de operaties. “Nieuwe patiënten werden maandag niet opgenomen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat het ziekenhuis op slot zat”, zei Van Arnhem. Het lek deed zich voor in het ketelhuis van het ziekenhuis.

Jerrycans

In samenspraak met huisartsen en ambulancediensten werden nieuwe patiënten die acute zorg nodig hadden naar ziekenhuizen in Leeuwarden, Groningen, Assen en Heerenveen gebracht. Patiënten die in Nij Smellinghe liggen, konden wel blijven. Voor hen had het ziekenhuis noodmaatregelen getroffen in de vorm van flessen, jerrycans en emmers met water.

Geen risico op legionella

Inmiddels is de lekkage in het ziekenhuis verholpen. Waterleidingbedrijf Vitens heeft samen met de medewerkers van Nij Smellinghe hard gewerkt om de gesprongen waterleiding te repareren. Het water in het hele ziekenhuis mag weer gebruikt worden. “Er is geen risico op legionella en het water uit de kraan kan gewoon gebruikt worden”, zo zegt Peter Littooij, voorzitter van de Raad van Bestuur, op de website van het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels