nieuws

Philips introduceert medicatie management service

Services

Philips wil ouderen, mensen met een chronische aandoening en thuiszorgverpleegkundigen helpen bij het beheer en gebruik van medicijnen. Het bedrijf introduceert daartoe een nieuwe medicatie management service.

Philips introduceert medicatie management service

De nieuwe service bestaat uit een volautomatische, compacte dispenser die geladen is met gepersonaliseerde, voorverpakte medicatie. De dispenser staat via een webbased e-health-platform in verbinding met de thuiszorg en de apotheek.

Correct

De service bevorderd volgens Philips de therapietrouw en het correct innemen van medicijnen, omdat het systeem de voorgeschreven medicatie op geprogrammeerde tijden aanbiedt en erop toeziet dat mensen de medicijnen daadwerkelijk gebruiken.

Tijdrovend

“Gebrekkige medicatietrouw komt relatief vaak voor en heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de gezondheid van mensen en voor de volksgezondheid in het algemeen”, stelt Dick Herfst, CEO van thuis- en ouderenzorgorganisatie ZZG zorggroep, die een initiële versie van de dienst al gebruikt. “Cliënten helpen hun medicatie correct en tijdig in te nemen is een belangrijke maar vaak tijdrovende taak voor onze verpleegkundigen. We merken dat cliënten met behulp van deze oplossing beter en zelfstandig hun medicijnen innemen, hetgeen ook voor hun familieleden een hele geruststelling is.”

Philips zal zich in eerste instantie richten op uitrol in Nederland en België. Met de nieuwe service zet Philips in deze landen de eerste stap naar de markt van de thuis- en ouderenzorg.

Lees ook: ‘Minder opnames bij betere begeleiding medicatie’

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels