nieuws

Seniorenbus rijdt nu ook in Hilversum

Services

Als ouderen niet naar ons komen, halen we ze wel op. Dat is kort door de bocht hoe supermarktketen Hoogvliet erover denkt. Vanaf eind deze maand start de derde Seniorenbus van Nederland zijn motor, ditmaal in Hilversum.

Seniorenbus rijdt nu ook in Hilversum

Het project is opgezet in samenwerking met Hilverzorg, de grootste zorgaanbieder in Hilversum. In totaal rijdt de bus langs vier zorginstellingen, brengt ze naar de winkel en zet ze ook weer thuis af. Scholieren van de Gooise Praktijkschool gaan de ouderen helpen tijdens het winkelen en bij het in- en uitladen van de boodschappen. Verder zorgt HilverZorg voor een vrijwilliger die wekelijks aanwezig is voor ontvangst van de scholieren en senioren. Deze vrijwilliger is tevens het aanspreekpunt voor de bedrijfsleider van de supermarkt.

seniorenbus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Douche

De Seniorenbus van Hoogvliet rijdt al in Soest en Gouda. In die laatste stad sinds 2010, en met groot succes. “Senioren gaven ons vorig jaar de warme douche van het Tros-programma Radar, omdat ze de bus zo waardeerden”, vertelt Denise Smit, communicatie=coördinator van Hoogvliet. “Ons filiaal in Gouda ging vier jaar geleden naar een andere locatie, waardoor de ouderen niet meer lopend boodschappen konden doen. Een aantal trok bij ons aan de bel, want ze wilden zelf boodschappen blijven doen. Toen zijn we gaan brainstormen. Het is inmiddels een groot succes.”

Lees ook: ‘BoodschappenPlusBus naar West-Brabant’

Zelfstandig

De Seniorenbus rijdt vooralsnog één keer in de week. Of dat wordt uitgebreid, weet Hoogvliet nog niet. “Als er animo voor is, gaan we dat zeker overwegen”, aldus Smit. Hoogvliet zegt het belangrijk te vinden dat ouderen in staat worden gesteld zelfstandig hun boodschappen te blijven doen, ook als zij minder mobiel zijn geworden.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels