nieuws

Crowdfunding moet ouderen aan noviteit helpen

Services

Een Nederlandse startup wil met behulp van crowdfunding een nieuw apparaat produceren dat ouderen digitaal met familie en vrienden verbindt. Het gaat om een digitale foto- en videolijst waarop ouderen, zonder inloggen, beelden kunnen bekijken en reacties kunnen achterlaten voor vrienden of familie.

Crowdfunding moet ouderen aan noviteit helpen

Veel mensen delen foto’s en video’s  op social media zoals Facebook of Instagram. Maar voor sommige mensen, vooral ouderen, is social media ingewikkeld, zegt Famatic, het bedrijf achter het nieuwe product. Het gevolg is dat zij niet of pas op een later moment deelgenoot worden van een leuk moment, zoals de eerste stapjes van hun kleinkind of het behalen van een diploma.

Geluidje

Het nieuwe social media-apparaat wordt op afstand beheerd door familieleden. Nieuwe foto’s en video’s kondigen zich aan met een geluidje. De fotolijst is afneembaar van de houder waardoor ouderen het als digitaal fotoboek kunnen gebruiken en met zich mee kunnen nemen.

Lees ook: ‘Nederlandse ouderen het vaakst online’

Eenvoudig

“Ik wilde graag dat mijn schoonmoeder, die niet actief is op social media, toch de leuke momenten van mijn kinderen mee kon maken”, zegt Thijs Suijten, één van de oprichters van Famatic. “We zijn eerst gaan onderzoeken hoe mensen dit probleem probeerden op te lossen. Wat we steeds hoorden van jonge ouders was dat ze al verschillende pogingen hebben gedaan om foto’s van hun kinderen te delen. Zij gaven hun ouders een iPad of deelden foto’s via DropBox of e-mail of ze probeerden ze op Facebook te krijgen. Maar geen van deze opties bleek echt te werken, ze wilden iets eenvoudigs.”

Famatic wil met crowdfunding geld ophalen om de eerste apparaten in China te kunnen produceren. Op Kickstarter kan iedereen dit initiatief ondersteunen en een pre-order plaatsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels