nieuws

Slimste Woning zet deuren open

Services

Deuren en gordijnen op afstand bedienen, eenvoudige apparatuur waarmee ouderen direct in contact komen met een zorgverlener; in de Slimste Woning in Eindhoven is binnenkort te zien wat er met domotica allemaal mogelijk is voor ouderen die langer thuis blijven wonen.

Slimste Woning zet deuren open

Stichting Smart Homes, het nationaal Kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen, zet van 9 tot en met 11 mei de deuren open van de demonstratiewoning in Eindhoven. Dit gebeurt in het kader van de Europese Kijkdagen, waarop iedereen projecten kan bekijken die met hulp van Europese subsidies mogelijk worden gemaakt.

Beleven

De Slimste Woning heeft niet altijd in Eindhoven gestaan, en zal daar ook niet altijd blijven. De demonstratiewoning staat op wisselende locaties in Nederland. Het doel van de woning is om bezoekers te laten beleven wat domotica kan betekenen voor ouderen die langer thuis blijven wonen.

Lees ook: ‘Smart Homes Award voor bedside terminal’

Voorlichting

Smart Homes wil daarnaast, met financiële hulp van de provincie Brabant, de gemeenten Eindhoven en Veldhoven met de Slimste Woning aandacht geven aan educatie, voorlichting en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels