nieuws

‘Verschuivingen in de zorg bieden enorme kansen’

Services

De verschuivingen in de zorg biedt facilitaire bedrijven enorme kansen. Dat zegt Jan Jans, facilitair manager bij Beweging 3.0, in de nieuwe Gastvrije Zorg.

‘Verschuivingen in de zorg bieden enorme kansen’

Volgens Jans is het belangrijk dat aanbieders hun producten aanpassen en uitbreiden. “Vijf jaar geleden werd nog gezegd dat een op de drie werknemers in Nederland in de zorg moet werken om de vergrijzing de baas te blijven. Nu, met alle veranderingen, zal de werkgelegenheid in de zorg zich anders ontwikkelen. Dat is de spanningsboog waarin we zitten. Maar de verschuivingen bieden het facilitair bedrijf ook enorme kansen. Als je het goed doet, moet je diensten en producten ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor de verschillende doelgroepen.”

Internet

Beweging 3.0 verzorgt nu al veel gemaksdiensten, zegt Jans. “Mensen kunnen ons via internet benaderen voor allerlei zaken, zoals de was, schoonmaak, eten en drinken, de hond uitlaten, de pedicure aan huis. Leef3.nu, onze ledenservice, ondersteunt zo in feite de extramuralisering.”

Stigmatiseren

Het idee van Jans: van allerlei diensten een community maken waar mensen lid van kunnen worden. “De wandelclub, muziekles, activiteiten die mensen altijd al deden maar dan niet zoals tot nu toe opgelegd door en in het zorgcentrum. We moeten af van het stigmatiseren van ouderen. Laat de mensen het zelf bepalen.”

Meer over verschuivingen in de zorg: Kleinschalig wonen wint aan populariteit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels