nieuws

Gerijpte kaas is verjongd

Services

Keesmakers heeft een gerijpte kaas geïntroduceerd die zacht en vol van smaak is en een licht zoetje heeft. Ook is de kleur wat lichter. Maar noem het geen kaas. Het is kees. Het bedrijf heeft het product kees genoemd, want volgens Europese regels mag het geen kaas heten vanwege de plantaardige vetten die zijn toegevoegd. […]

Gerijpte kaas is verjongd

Keesmakers heeft een gerijpte kaas geïntroduceerd die zacht en vol van smaak is en een licht zoetje heeft. Ook is de kleur wat lichter. Maar noem het geen kaas. Het is kees. Het bedrijf heeft het product kees genoemd, want volgens Europese regels mag het geen kaas heten vanwege de plantaardige vetten die zijn toegevoegd. In kees zijn de verzadigde melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. Kees bevat 60 procent minder verzadigd vet en 30 procent minder zout (vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd). Voor liefhebbers van een doorgerijpte, pittige smaak, is kees extra gerijpt wellicht een goede keuze. Beide varianten van kees zijn lactosevrij.

Meer info: Keesmakers.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels