nieuws

Wie heeft een goed idee voor digitale dienstverlening?

Services

Zorgprofessionals, studenten, experts en ambtenaren gaan de strijd aan om te bepalen wie met het beste idee voor digitale dienstverlening over de brug komt. ICT-dienstverlener PinkRoccade wil weten wie de beste app bedenkt, en heeft daarom een wedstrijd uitgeschreven. PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals […]

Wie heeft een goed idee voor digitale dienstverlening?

Zorgprofessionals, studenten, experts en ambtenaren gaan de strijd aan om te bepalen wie met het beste idee voor digitale dienstverlening over de brug komt. ICT-dienstverlener PinkRoccade wil weten wie de beste app bedenkt, en heeft daarom een wedstrijd uitgeschreven.

PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland. In de denktank PinkValley gaan deelenemers de strijd aan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Yonder (ook onderdeel van TSS) gaat het winnende idee daadwerkelijk ontwikkelen.

Behoeften

Bart Gelsing, development manager bij PinkRoccade Local Government: “De tijd dat ambtenaren en zorgprofessionals achter een bureau bedenken wat goed is voor de burger, moeten we definitief achter ons laten. We luisteren naar de behoeften van mensen en vertalen dit in nieuwe diensten en toepassingen. Met die gedachte is PinkValley ontstaan. In deze multidisciplinaire snelkookpan wordt hier handen en voeten aan gegeven. In meerdere sessies krijgen deelnemers van PinkValley de kans om de app van de toekomst te bedenken. De eerste ideeën zijn te lezen op de website van PinkValley. Doelstelling is om hét idee van de toekomst te vinden.”

Lees ook: ‘Digitaal dagboek voor patiënten’

Teams

Op vrijdag 13 juni worden de deelnemers uitgenodigd om in teams na te denken over hun bijdrage voor de app van de overheid en die van zorgorganisaties. Het wordt een middag waarin iedereen op een vrije manier kan nadenken over innovatieve ideeën.
Op 12 september wordt tijdens ‘Prototype this’ de ideeën uitgewerkt in ontwerpen en mock-ups. Op het einde van de dag worden deze ideeën gepresenteerd aan een jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke drie teams op het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’, 25 september in ‘t Spant te Bussum, hun ideeën mogen presenteren. De ruim 1500 bezoekers van het event bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt en daarmee welke app ontwikkeld zal worden.

Lees ook: ‘Trauma-app voor ziekenhuispatiënten gelanceerd’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels