nieuws

Bewoners doen de was, kosten gaan omlaag

Services

Schone was, een dagbesteding erbij, bewoners die iets leren en kosten die omlaag gaan. Hoe doen ze dat bij De Witte Steen?

Bewoners doen de was, kosten gaan omlaag

Het wassen van de kleding voor en door bewoners is sinds begin dit jaar een vast onderdeel van de dagbesteding bij De Witte Steen, een voorziening van De Zorggroep in Venlo waar mensen wonen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel.

Lees ook: Tuinonderhoud als dagbesteding?

Kosten

De bewoners hebben zelf aangegeven dat ze een eigen wasserij wilden. Dat experiment is zo succesvol dat het wassen van kleding door bewoners en voor bewoners een vast onderdeel is geworden van de arbeidsmatige dagbesteding. Bovendien hadden bewoners voorheen te maken met hoge waskosten. Nu kunnen ze tegen een reële bijdrage hun kleding laten wassen.

Waardevol

Dagelijks worden de vijf of zes bewoners begeleid door een medewerker en een vrijwilliger of stagiair. In de wasserij is een kleine of grote bijdrage net zo waardevol; of een bewoner nu de was in de machine doet of erop let wanneer de was klaar is. Iedereen voelt zich verantwoordelijk en dat is wat de wasserij bijzonder maakt, aldus De Witte Steen.

De wasserij is mede mogelijk gemaakt door de firma Kersten Revalidatietechniek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels