nieuws

Miele viert 90 jaar professionele wasverzorging

Services

Miele viert feest. Het bedrijf bestaat namelijk negentig jaar. Miele Professional viert dit jubileum met zijn klanten, onder andere met diverse jubileumacties. De fabrikant begon in 1924 met het produceren van professionele machines voor wasserijen. De innovaties van de 21e eeuw blijven trouw aan de tradities van de allereerste apparaten: het verzorgen van gereinigd wasgoed […]

Miele viert 90 jaar professionele wasverzorging

Miele viert feest. Het bedrijf bestaat namelijk negentig jaar. Miele Professional viert dit jubileum met zijn klanten, onder andere met diverse jubileumacties.

De fabrikant begon in 1924 met het produceren van professionele machines voor wasserijen. De innovaties van de 21e eeuw blijven trouw aan de tradities van de allereerste apparaten: het verzorgen van gereinigd wasgoed tegen zo laag mogelijk water- en energieverbruik.

Koperplaat

De eerste wasmachine voor professioneel gebruik was voorzien van een trommel gemaakt van koperplaat. De naar buiten gedrukte perforaties stonden garant voor een behoedzame wasverzorging. Het eerste model kon acht kilogram droog wasgoed wassen. Al snel daarna produceerde Miele Professional wasmachines met die 30 kilogram wasgoed konden wassen.

Eind jaren 40 introduceerde Miele een elastische scheidingswand voor trommelwasmachines. Daardoor konden diverse soorten wasgoed tegelijkertijd behoedzaam worden gewassen waaronder gordijnen, vitrages, kanten onderleggers en andere delicate weefsels.

Gemak

Jarenlang heeft Miele gewerkt aan het bedieningsgemak voor alle medewerkers. De oplossing werd in 1963 geboden, namelijk de eenknopsbediening waarmee het gewenste wasprogramma met één druk op de knop kon worden geselecteerd. Ook nieuw: een wasautomaat en centrifuge in één met een capaciteit van 66 kg droog wasgoed.

Voor de kleine zakelijke markt werd in 1977 de serie ‘Kleine Geweldenaars’ geïntroduceerd. Deze was- en droogautomaten hebben tot vandaag de dag hetzelfde formaat als huishoudelijke apparaten maar zijn sneller, robuuster en gebouwd voor meer arbeidsuren. Kleine Geweldenaars zijn geschikt voor bijvoorbeeld pensions, kleine hotels, kapsalons of bakkerijen.

Vanaf 1995 zijn de was- en droogautomaten voorzien van Profitronic-besturing. Dankzij deze elektronica kunnen programma’s voor zeer specifieke wasbehoeften worden ontwikkeld, zoals de behandeling van brandwerende kleding.

Besparing

In 2012 werd een alternatieve manier van verwarmen voor professionele drogers geïntroduceerd. De droger gebruikt heet water om zo te zorgen voor drogen met een grote energiebesparing. In 2013 volgde het startschot voor een nieuwe generatie wasautomaten die mops en microvezeldoeken met reinigings- en desinfectiemiddelen behandelt, waardoor ze direct weer klaar zijn voor gebruik.

Innovaties op het gebied van wasverzorging om de zakelijke markt zo goed mogelijk te ondersteunen, gaan door. Miele Professional verwacht dit jaar een omzetgroei van 10% te realiseren met de huidige generatie Professionele was- en droogautomaten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels