nieuws

Nieuwe tablet voor ouderen gelanceerd

Services

Foto’s ontvangen, berichten uitwisselen, beeldbellen en spelletjes spelen; dat kan op iedere tablet, maar er is er nu één speciaal gemaakt voor ouderen: de Compaan. De Compaan is ontwikkeld voor ouderen die graag op een makkelijke manier online contact willen onderhouden met familie, vrienden en zorgverleners. De tablet is zo ontworpen dat ouderen er makkelijk […]

Nieuwe tablet voor ouderen gelanceerd

Foto’s ontvangen, berichten uitwisselen, beeldbellen en spelletjes spelen; dat kan op iedere tablet, maar er is er nu één speciaal gemaakt voor ouderen: de Compaan.

De Compaan is ontwikkeld voor ouderen die graag op een makkelijke manier online contact willen onderhouden met familie, vrienden en zorgverleners. De tablet is zo ontworpen dat ouderen er makkelijk mee overweg kunnen. Zo zijn de knoppen groter en is de navigatie simpel. De Compaan is uitgevoerd in een lijst van duurzaam hout en staat daardoor stevig op tafel.

Nieuws

Via de tablet kunnen ouderen foto’s ontvangen, berichten uitwisselen, beeldbellen en spelletjes spelen. Daarnaast geeft de tablet het lokale nieuws en beschikt deze over een online agenda. Ook handig voor ouderen: als er iemand iets stuurt naar de Compaan, wordt de gebruiker daar met een duidelijke melding op het scherm én een luide toon op geattendeerd.

Ondersteuning

Het idee van de Compaan is ontstaan vanuit de eigen ervaring van de oprichter, Joost Hermanns. De 90-jarige oudtante van Joost kreeg na een val meer behoefte aan ondersteuning. Joost: “Mijn oudtante kon voor haar val prima met haar computer overweg, daarna lukte het gewoon niet meer”. Omdat zijn oudtante wel wilde e-mailen en foto’s wilde zien van zijn kinderen, bedacht Joost de Compaan. Zijn oud-collega Bart Landolt hielp hem het idee te verwezenlijken. “Nu stuur ik haar bijna iedere dag een foto van mijn kinderen”.

Lees ook: ‘Ouderen langer zelfstandig dankzij tablet’

Trouwen

De Compaan wordt volgens Hermanns goed ontvangen. “We krijgen erg veel enthousiaste reacties en ondanks dat we nog maar kort bezig zijn, hebben we al leuke dingen meegemaakt. Een oma die via beeldbellen van haar kleindochter en haar aanstaande hoort dat ze gaan trouwen en een dame van 92 die haar broer in Nieuw-Zeeland voor het eerst in twintig jaar weer ziet.”

Polshoogte

De Compaan kan ook ingezet worden door professionele zorgverleners. Zo is er is een toegankelijke dienst ontwikkeld waardoor Compaan gebruikers met een simpele druk op de knop contact met hun zorgverlener op kunnen nemen. Zorgverleners kunnen daarop een beeldverbinding opzetten om poolshoogte te nemen. Door gebruik te maken van de Compaan kan er een zorgnetwerk om ouderen worden gecreëerd waarin familie en professionele zorgverleners samen optrekken.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels