nieuws

Bidvest Deli XL breidt retail-activiteit uit

Services

Foodservice groothandel Bidvest Deli XL en online supermarkt Zorgboodschap slaan de handen ineen in de nieuwe B.V. VersCentrumNederland (VCN). VCN biedt met haar 4 concepten: Zorgboodschap, Thuisboodschap, Uw Kruidenier, ’t Gruttertje, een totaaloplossing in eten en drinken voor de zorgmarkt.

Bidvest Deli XL breidt retail-activiteit uit

Grensvervaging Foodservice en Retail

Zorgboodschap werd in 2013 gelanceerd als dé online supermarkt voor de zorg en heeft het afgelopen jaar haar innovatievermogen laten zien. Zorgboodschap zal in de toekomst één van de concepten zijn van VCN. Met de opstart van Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje zal VCN de totale intra-en extramurale zorgmarkt kunnen bedienen. Zo komen retail en foodservice samen. Dick Slootweg, Algemeen Directeur Bidvest Deli XL, legt uit: “Grensvervaging tussen foodservice en retail wordt steeds sterker. Door de stap die Bidvest Deli XL hiermee zet, zijn we nog beter in staat om onze klanten te helpen.”

Veranderingen in de Zorgmarkt

De veranderingen binnen de zorgsector zijn groot. Het verplaatsen van verantwoordelijkheden naar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de extramuralisering, alsmede een veranderende cliëntenkring, vragen andere oplossingen van de huidige leveranciers aan de zorgmarkt. Op het gebied van eten en drinken is een duidelijke kanteling merkbaar naar kleinere woongroepen en meer autonomie van de cliënt. Dit vraagt om een B2C in plaats van een B2B benadering. Juul Vredenbregt, Commercieel Directeur VersCentrumNederland, geeft aan: ”De wijzigingen in de zorgmarkt zijn enorm. Dat vraagt om vernieuwing. Met onze voedingsconcepten ondersteunen wij de zorg met het benaderen van haar consumenten.”

De Beurs Food e-motion 2014

VCN zal op 9 en 10 september 2014 gelanceerd worden op de Bidvest Deli XL beurs: “Food e-motion 2014”. Deze beurs staat geheel in het teken van de zorg en de veranderingen waar deze markt mee te maken heeft. De nieuwe voedingsconcepten die voortvloeien uit de samenwerking tussen Bidvest Deli XL en Zorgboodschap zullen tijdens deze dagen gepresenteerd worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels