nieuws

Grootkeukenleveranciers nemen hun verantwoordelijkheid

Services

Scheiden leveranciers van grootkeukenapparatuur hun afval? Maken ze hun CO2-print inzichtelijk en compenseren ze die? Hebben ze een goed beleid voor hun personeel en spelen een actieve rol in hun lokale of regionale omgeving?

Grootkeukenleveranciers nemen hun verantwoordelijkheid

Want dat is wat de branchevereniging, de NVLG, heeft afgesproken met MVO Nederland. De NVLG wil dat MVO de standaard wordt in haar branche en neemt om te beginnen deze aspecten van MVO op in haar keurmerk. De Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) vertegenwoordigt fabrieken, importeurs, projectbedrijven en servicebedrijven in de grootkeukenapparatuur. Zij leveren keukenapparatuur aan onder andere restaurants, grote bedrijven en zorginstellingen.

Lees ook: Zorginstellingen Rijnmond pakken voedselverspilling aan

Actieplan

De vereniging ontwikkelde samen met haar leden een actieplan voor de MVO-prioriteiten in de branche. Ook stelde ze haar eigen verantwoordelijkheden vast: wat doet de branchevereniging en wat verwacht zij van haar leden?

Voor toekenning van het NVLG-keurmerk, dat een teken is van de servicegerichtheid en financiële gezondheid van de onderneming, wordt ook maatschappelijk verantwoord ondernemersgedrag een voorwaarde. Het effect van deze stap van de NVLG is dat zeker twee derde van de markt van grootkeukenapparatuur een verduurzamingsslag gaat maken of vasthouden.

Vooruit

De MVO-ambities van de NVLG zijn vastgelegd in een MVO-Manifest. Uwe Reimer, voorzitter van de NVLG en Willem Lageweg, directeur-bestuurder van MVO Nederland, tekenden dit MVO-Manifest tijdens de algemene ledenvergadering. Reimer: “Onze branche moet vooruit en MVO is daar onderdeel van. Je moet meegaan met je tijd. Zorgvuldig omgaan met personeel, je milieu-impact in beeld hebben en betrokken zijn bij je omgeving, hoort gewoon bij het ondernemen.”

Stimulans

José van der Klauw van het MVO Netwerk Brancheorganisaties van MVO Nederland: “De actieve rol en de ambities van de NVLG zijn een positieve stimulans voor de ondernemers in de branche van grootkeukenapparatuur, maar ook een goed voorbeeld voor collega-brancheverenigingen. Een mooie aansluiting bij Ambitie 2020 van MVO Nederland.”

De NVLG is al sinds 2011 actief in het MVO Netwerk Brancheorganisaties. Dit netwerk ondersteunt brancheverenigingen bij het ontwikkelen van MVO-beleid dat specifiek gericht is op de leden van de vereniging en begeleidde de NVLG naar dit MVO-Manifest.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels