nieuws

Nieuwe drinkyoghurt boordevol smaak en eiwit

Services

Arla introduceert een nieuwe drinkyoghurt voor de institutionele markt: Arla Protino, een 100 procent natuurlijke dagverse drinkyoghurt boordevol eiwitten.

Nieuwe drinkyoghurt boordevol smaak en eiwit

Per flesje van 125 ml bevat de drinkyoghurt 13,6 gram eiwit en 253 kcal. Het bevat geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen en is te verkrijgen in de smaken citroen/vanille en framboos. De drinkyoghurt kan besteld worden bij diverse dagverse groothandels.

Arla Protino komt uit de dagverse lijn van Arla en is daarmee niet gesteraliseerd en heeft hierdoor een frisse en romige smaak. Arla Protino slechts 53 mg fosfor per 100 ml (66 mg per flesje). Dit maakt het product bij uitstek geschikt voor mensen met nieraandoeningen of dialysepatiënten.

Gemiddeld is 25 tot 35 procent van de mensen in ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorg ondervoed. Met Arla Protino kan een patiënt met slechts 125 ml drinkyoghurt een enorme intake van de dagelijks benodigde hoeveelheid eiwitten en vetten binnen krijgen. Lichamelijk kan iemand sneller herstellen van bijvoorbeeld een operatie en het product is ideaal voor mensen met ondervoeding of kleine eetlust bijvoorbeeld op de oncologie afdeling.

Diëtisten zijn enthousiast over de smaak en de samenstelling van Arla Protino: 94 procent staat achter de samenstelling van het product en 87 procent zou Arla Protino aan hun klanten/patiënten adviseren te gebruiken
Niet alleen in Nederland is men enthousiast over het product. Arla Protino is namelijk tijdens de World Dairy Innnovation Awards van FoodBev.com beloond met de eerste prijs in de categorie Best functional dairy product van 2014.

Meer info: salesooh@arlafoods.nl en Arla.nl/protino

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels