nieuws

‘We lopen dagelijks naar de kruidentuin’

Services

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft sinds kort een eigen kruidentuin. De koks knippen er dagelijks kruiden voor de bereiding van de maaltijden voor patiënten en medewerkers. “We garneren onze maaltijden met peterselie uit eigen tuin en niet uit een zakje.”

‘We lopen dagelijks naar de kruidentuin’

Op een stukje grond aan de achterzijde van de locatie St. Elisabeth worden allerlei soorten kruiden gekweekt. Bieslook, tijm, basilicum, rozemarijn, munt en peterselie groeien naast elkaar. In de tuin zijn ook viooltjes te vinden. “Die zorgen voor een mooie versiering op de gerechten”, zegt teamleider voeding Will van der Heijden.

Kruidentuin

Elke ochtend loopt één van de koks naar de kruidentuin om kruiden te knippen voor de maaltijden. “We trekken onder andere verse bouillon van de kruiden. Lekker eten dat met zorg bereid is, veraangenaamt het ziekenhuisverblijf. Voeding speelt bovendien een steeds belangrijkere rol bij het voorkomen van ziekten en bij het herstel tijdens de ziekteperiode. En bovenal: eten is beleving.”

Wintervast

De kruidentuin wordt onderhouden door één van de koks van het ziekenhuis. De meeste kruiden zijn wintervast, zodat patiënten ook tijdens de koude maanden gerechten met verse kruiden voorgeschoteld krijgen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels