nieuws

Catharina bouwt meer gastvrijheid

Services

Gastvrijheid in de zorg gaat niet alleen over wat er binnenshuis gebeurt. Dat heeft het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ook door. Het ziekenhuis is druk bezig zowel binnen als buiten een zo prettig mogelijke omgeving te creëren.

Catharina bouwt meer gastvrijheid

Genoeg parkeerruimte, daar begint een geslaagd bezoek aan het ziekenhuis vaak mee. Het Catharina Ziekenhuis heeft deze week 200 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen. Het totaal komt daarmee op 760 plaatsen voor patiënten en bezoekers. Eind volgend jaar komen er nog eens 40 parkeerplaatsen bij. Bijzonder voor een pand midden in de stad, zegt het ziekenhuis.

Lees ook: Patiënten blij met Catharina

Aanleiding voor de herinrichting van het terrein is de bouw van het nieuwe Catharina Hartcentrum, onderdeel van Operatie Gastvrij. Dit twee verdiepingen tellende centrum komt bovenop de ook nieuw te realiseren entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal wordt pal voor de huidige hoofdingang gebouwd.

Espressobar

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd wordt. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal straks van alle gemakken voorzien en voldoet het volgens het ziekenhuis daarmee beter aan de wensen van deze tijd.

Patiëntvriendelijk

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Daar komen de Eerste Hart Hulp, de hartkatheterisatiekamers, de dotterlounge (een patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking en de Medium Care. De nieuwbouw zal naar verwachting eind 2015 klaar zijn.

De bestaande hartkatheterisatiekamers in het ziekenhuis maken plaats voor patiëntenkamers. Daardoor is het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer eenpersoonskamers te bouwen.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels